Livet

Omvänd avgiftning

Idag handlar mycket om att vänja sig av vid saker. Göra slut med mobilen och vinka av det hysteriska förhållandet med sociala medier, blunda för blinkande notiser och strunta att involvera sig i varenda händelse i flödet. Minska på det ohälsosamma levernet. Bli mindre beroende av andra människor. Avsäga sig behovet av bekräftelse och HITTA SIG SJÄLV i bruset.

Idag är det fult att vara vilsen. Att säga att man inte vet. Att tro på något men inte kunna förklara varför och visa sig svag och bräcklig och säga att jag vill inte mer om ingen berättar för mig varför jag inte borde ge upp nu.

Idag ska man vara stark, utan varken pansar eller skyddsväst. Idag ska man vara självständig. Idag ska man inte behöva någon. Alla svaren finns ju där inom dig. 

Ibland är det som att vi glömmer bort att vi är flockdjur. Vi följer varandras minsta rörelser som den mest samstämmiga fågelsvärm, men vi intalar oss själva att vi är lejonet i vår egen djungel. Att sträva efter att vara sann mot sig själv är någonting beundransvärt, det motsäger inte att se sig som en del av gruppen. Men ibland ställer vi för höga krav på oss själva. Vi ser det som ett misslyckande om vi inte av egen förmåga lyckas säkerställa vår egen överlevnad.

Ingen människa tog sig hit av egen kraft. Ingen människa sköt evolutionen framför sig för egen maskin. Ingen människa blev den hon blev för att hon alltid gick sin egen väg och isolerade sig själv från sin omgivning.

Våra skillnader definierar oss. De särskiljer och differentierar. De drar oss till varandra. De utväxlar dna och gör oss starkare som art. Det i sin tur gör oss tåligare som individer.

Om du växer, växer jag. Om jag växer, växer du. Om du växer med mig, så växer vi.

Egentligen hade jag tappat modet att skriva för länge sedan, men omständigheterna och livets nyckfullhet tvingade mig tillbaks. Jag hoppas att jag inte ger upp, jag hoppas att jag tillåter mig att vara precis så oförlåtande som livet är. Att skriva om att vara människa, hur svårt ska det egentligen behöva vara?

2 Comments

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *